Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors au depistat treisprezece cetateni irakieni si sirieni, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, informeaza Politia de Frontiera.

Solicitanti de azil sirieni si irakieni ce au incercat sa plece ilegal din RomaniaFoto: Politia de Frontiera

In data de 25.12.2016, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera, pe timpul desfasurarii misiunilor de supraveghere, au observat, pe raza localitatii de frontiera Tamaseu, trei autoturisme care se indreptau spre linia de frontiera.

Politistii de frontiera au procedat imediat la urmarirea masinilor, acestea fiind oprite pe raza localitatii Tamaseu.

In urma verificarii autoturismelor s-a constat ca acestea erau conduse de trei cetateni romani, iar in interior se aflau 13 persoane, 11 cetateni irakieni si 2 sirieni, solicitanti de azil in Romania, cu varste cuprinse intre 18 si 36 de ani.

Avand suspiciuni cu privire la prezenta acestora in zona de frontiera, cei in cauza au fost condusi la sediul sectorului pentru continuarea verificarilor. Din primele cercetari, s-a stabilit ca solicitantii de azil intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.