Aproape o mie de apeluri au fost inregistrate la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov in ziua de Craciun, dintre care 480 au fost urgente de cod rosu si galben, 28 fiind pentru persoane cazute in locuri publice, a declarat duminica, pentru News.ro, managerul SABIF, Alis Grasu.

"Au fost 1.075 de apeluri in 12 ore, dintre care 962 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov. Dintre cele 962 de cazuri, 480 au fost urgente de cod rosu si galben, 28 fiind pentru persoane cazute in loc public", a spus managerul SABIF.

Alis Grasu a precizat ca duminica, la ora 22.00, erau peste 80 de cazuri in asteptare, niciunul nefiind urgenta de cod rosu sau galben.

"Avem peste 80 de cazuri in asteptare, una dintre solicitari fiind de la ora 18.05 pentru febra. Cazuri in asteptare sunt pentru febre, in general, pentru viroze, durere de cap, de ureche, alergie, astm", a mai spus managerul Serviciului de Ambulanta.

Medicul Alis Grasu a adaugat ca echipaje medicale de la SABIF au fost solicitate pentru cazuri de colici abdominale sau dureri de spate, nici acestea neintrand in categoria urgentelor.