Pe majoritatea drumurilor din Maramures se circula duminica in conditii de iarna, iar pe unele tronsoane de drumuri judetene se poate intalni polei, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, Amalia Babici Man.

"Se circula in conditii de iarna pe majoritatea tronsoanelor de drum din judet, insa o parte a drumurilor judetene situate atat in zona de munte, cat si la ses sunt acoperite pe unele portiuni de polei. Recomandam celor aflati in trafic in perioada sarbatorilor sa circule prudent, sa-si adapteze viteza la conditiile de carosabil, sa respecte locurile de parcare in cazul celor care merg la munte pentru a schia pentru a evita situatiile neplacute", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, in ultimele ore, lucratorii Societatii Judetene de Drumuri si Poduri Maramures au raspandit zeci de tone de material antiderapant pentru a evita formarea poleiului si a asigura conditii bune de circulatie.

Conform Politiei Rutiere Baia Mare, in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate mai multe evenimente rutiere de mica amploare pe fondul neadaptarii vitezei la starea carosabilului.

Potrivit dispeceratului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, traficul rutier prin toate punctele de trecere spre Ungaria si Ucraina din judetele Maramures si Satu Mare decurge normal.