Presedintia Republicii Moldova informeaza ca vicepremierul rus Dmitri Rogozin a confirmat faptul ca, daca vor permite conditiile meteorologice, va ateriza in cursul serii de vineri la Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ora intrevederii cu Igor Dodon, Presedintele Republicii Moldova, va fi anuntata ulterior", mai precizeaza Biroul de presa al Presedintiei Republicii Moldova, potrivit News.ro.

Intr-un mesaj recent postat pe Twitter, vicepremierul rus scrie ca se afla in zona de tranzit a aeroportului din Budapesta. De asemenea, el a declarat pentru agentia TASS ca nu incalca sanctiunile impuse de UE, pentru ca se afla in zona de tranzit a aeroportului.

Anterior, Rogozin a scris pe Twitter ca, in pofida sanctiunilor impotriva sa, a ajuns in Uniunea Europeana si urmeaza sa plece spre Chisinau atunci cand vremea va permite, pentru a se intalni cu presedintele Igor Dodon.

Dmitri Rogozin se afla in Budapesta, unde aeronava sa a fost redirectionata dupa ce nu a reusit sa aterizeze la Chisinau din cauza cetii.

Vineri dimineata, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat pe Twitter ca aeronava sa ar fi tranzitat spatiul aerian al Romaniei.

"Pe drum catre Chisinau, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania. Pana la urma, nu orice aeronava ajunge la mijlocul Niprului", a scris Rogozin pe Twitter, vineri, in jurul orei 11.30.

Romatsa, regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania, a dirijat, vineri dimineata, o aeronava apartinand liniei aeriene ruse Aeroflot, care a traversat Romania de la est la vest, dar nu are informatii referitoare la existenta vicepremierului rus Dmitri Rogozin in acel aparat, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai regiei.

"Aeronava Aeroflot nu a putut ateriza la Chisinau din cauza conditiilor meteo, cel mai probabil din cauza cetii. Aparatul a fost dirijat de la granita cu Republica Moldova pana la granita cu Ungaria. Nu stim si nu avem cum sa stim daca Rogozin era sau nu pasager", preciza un reprezentant al Romatsa pentru News.ro.

Rogozin se indrepta spre Chisinau, unde fusese invitat la cemonia de investire a lui Igor Dodon in functia de presedinte al Republicii Moldova. Ceremonia de investire a lui Dodon a avut loc de la ora 13.00. De asemenea, Rogozin avea programata o intalnire cu Dodon de la ora 15.30.

In mai 2014, Rogozin a fost inclus pe lista cu sanctiuni vizand oficialii rusi impuse de UE ca retaliere la anexarea Crimeei de catre Moscova. Printre sanctiunile adoptate se numara si interzicerea tranzitarii spatiului aerian al tarilor membre.