Igor Dodon a fost investit vineri in functia de presedinte al Republicii Moldova, scrie publika.md. Ceremonia a avut loc la Palatul Republicii, in prezenta deputatilor, a ministrilor, a membrilor CEC si a magistratilor Curtii Constitutionale, dar in absenta vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care nu a putut ateriza la Chisinau din cauza cetii.

Igor DodonFoto: Agerpres

"Si cei care au votat pentru mine, si cei care nu au votat, noi toti dorim mai bine tarii noastre. Haideti sa coboram de pe barricade. Haideti incepand cu ziua de astazi sa ne gandim la Republica Moldova. Lasam ambitiile personale, geopolitice, declaratiile politice. Si mergem inainte pentru a asigura un viitor tarii noastre. Eu va promit ca voi face tot posibilul ca societatea noastra, ca cetatenii Republicii Moldova sa fie mai uniti", a declarat presedintele, Igor Dodon in discursul sau de la ceremonia de investire in functie.

Igor Dodon a fost ales presedinte al tarii in turul doi al alegerilor prezidentiale din 13 noiembrie, unde a obtinut 52 la suta din voturile cetatenilor.