Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, cod galben de ceata pentru judetele Dambovita, Braila, Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, valabil pana la ora 10.00. Centrul Infotrafic transmite ca se circula ingreunat pe mai multe artere importante.

In zonele mentionate se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Ceata este prezenta pe A1 Bucuresti - Pitesti (vizibilitate redusa sub 100 de metri pe tronsonul kilometric 49 - 73), A2 Bucuresti - Constanta (vizibilitate redusa sub 100 de metri pe toata lungimea autostrazii) si A3 Bucuresti - Ploiesti (vizibilitate redusa, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 - 31, pe raza judetului Ilfov).

De asemenea, este semnalata ceata densa in judetul Ialomita, pe DN2, DN2A si DN21 (portiuni cu vizibilitate redusa sub 50 de metri), in judetul Giurgiu, pe DN5 si DN6 (vizibilitate redusa, pe alocuri, la aproximativ 100 de metri) si in judetul Calarasi (portiuni cu vizibilitate redusa si sub 20 de metri pe DN3, DN4 si DN41).

"Pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, sfatuim conducatorii auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de vizibilitate, sa mareasca distanta de siguranta intre autovehicule, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire (impreuna cu cele de ceata, daca vizibilitatea scade semnificativ)", transmite Centrul Infotrafic.