"Vaccinarea copiilor este vitala!", scrie duminica seara, pe pagina sa de Facebook, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. Arafat a scris ca "poliomielita este una dintre bolile eradicate datorita vaccinarii si care a inceput sa re-apara din cauza refuzului unor parinti de a-si vaccina copiii lor". Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Sanatatii, Raed Arafat a facut referire la cazurile recente de poliomielita din Ucraina, in Romania nefiind inregistrat vreun caz.

Raed ArafatFoto: Agerpres

Mesajul integral postat de Raed Arafat:

Am urmarit inversunarea cu care unele persoane publice fac reclama anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic sa iau o pozitie clara fundamentata pe ce am invatat si pe ce am vazut pe parcursul anilor.

Este incredibil, si chiar extrem de periculos, pentru ca unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!

Ca medic va spun ca cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorita campaniilor de vaccinare. Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorita vaccinarii si care a inceput sa re-apara din cauza refuzului unor parinti de a-si vaccina copiii lor! Nu stiu ce poate gandi sau simti un parinte care nu-si vaccineaza copilul cand o sa vada copilul sau mutilat pe viata sau cand o sa-si piarda copilul din cauza unei boli impotriva careia acesta nu a fost vaccinat. Respect parerile altora, insa cand o persoana publica face reclama impotriva vaccinarii trebuie sa vina cu probe stiintifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele in favoarea vaccinarii si nu cele impotriva!

Vaccinarea copiilor este vitala! Nu cred ca toate statele conspira impotriva cetatenilor lor si nici statul Roman nu conspira impotriva Romanilor si a copiiilor lor! Va rog si va indemn sa va documentati bine inainte de a condamna copilul D-voastra si alti copii cu el la moarte sau la mutilare pe viata!