Doi adolescenti in varsta de 13, respectiv 15 ani, pietoni, au fost accidentati mortal de un autoturism care a acrosat apoi o femeie si s-a rasturnat in centrul comunei Serbanesti, potrivit primarului localitatii, Titi Peligrad, informeaza Agerpres.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt au anuntat in soferul aflat la volanul masinii ce a accidentat mortal minorii avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Olt, medicul Marian Furtuna, accidentul rutier s-a produs sambata seara si la fata locului s-au deplasat patru ambulante.

"Doi tineri, adolescenti, au fost gasiti decedati, prezentau rani incompatibile cu viata si nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare. O alta persoana, adulta, constienta, cu fracturi in zona picioarelor, a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina", a spus purtatorul de cuvant al SJA Olt.

Primarul comunei Serbanesti a declarat presei ca adolescentii accidentati mortal sunt frati, fiind din localitate.

"Copii, frate si sora, se deplasau pe partea dreapta si au fost loviti de masina, apoi la cativa metri acceasi masina a lovit o femeie si s-a rasturnat. Este o tragedie, copii proveneau dintr-o familie modesta si acum sa-i loveasca si aceasta nenorocire e dramatic", a mai spus edilul.

Conform purtatorului de cuvant al IPJ Olt, Claudia Radu, la volanul masinii care a provocat accidentul se afla un barbat in varsta de 29 de ani, din comuna Serbanesti. "La o curba la stanga, in comuna Serbanesti, automobilul marca Alfa Romeo, condus de ub barbat de 29 de ani, a derapat, conducatorul auto a pierdut controlul volanului si a accidentat mortal doi pietoni, minori, cu varste de 13 si 15 ani. Masina a acrosat apoi o femeie care a fost transportata constienta la spital. Conducatorul auto a fost testat cu alcooltestul si a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat", a precizat reprezentantul IPJ Olt.