In statiunile Busteni si Azuga mai multe partii sunt deschise iubitorilor sporturilor de iarna, stratul de zapada artificiala masurand intre 40 si 60 de centimetri. In Sinaia, statiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de pe Valea Prahovei, partiile sunt impracticabile, iar administratorii acestora nu pot pune in functiune tunurile de zapada pana nu se asterne un strat de zapada naturala, scrie News.ro.

In statiunea Azuga, stratul de zapada artificiala masoara 50 de centimetri pe mai multe bucati de partie. Astfel, in acest week-end sunt deschise partia Cazacu Scoala, care are o lungime de 350 de metri, partia Cazacu Incepatori pe o lungime de 120 de metri, dar si zona de banda rulanta a partiei pentru incepatori Sorica, unde stratul de zapada este de 60 de centimetri si unde au acces si practicantii de snowboard, a declarat sambata pentru News.ro Vasile Richea, reprezentant al domeniului schiabil Azuga.

Potrivit acestuia, partile Cazacu si Sorica, cele mai mari din statiunea Azuga, sunt ¬in amenajare¬.

Administratorul domeniului schiabil al statiunii Busteni, Mihai Dobre, a declarat ca in aceasta statiune este deschisa partia Kalinderu 1, care este acoperita cu un strat de zapada artificiala de aproximativ 40 de centimetri.

In schimb la Sinaia, statiunea de pe Valea Prahovei cu cel mai mare domeniu schiabil, partiile sunt impracticabile in acest week-end.

Administratorul public al orasului, Marian Panait, a declarat pentru News.ro ca, in conditiile in care partiile din Sinaia sunt amplasate intr-un gol alpin, administratori acestora nu pot pune in functiune tunurile de zapada inainte de a se asterne un strat de zapada naturala, intrucat zapada artificiala este practic spulberata de vant.

La acest sfarsit de saptamana iubitorii muntelui pot urca in Valea Dorului, mijloacele de transport pe cablu ale Primariei Sinaia fiind puse in functiune.