In jur de 20.000 de persoane din patru localitati ale judetului Prahova nu au apa potabila de cateva zile, in urma avariilor produse incepand de miercuri pe reteaua de alimentare, din cauza inghetului, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta carand zeci de mii de litri de apa cu cisternele pentru a asigura necesarul populatiei, anunta News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, sambata, in orasele Plopeni si Baicoi si in comunele Paulesti si Dumbravesti au fost carate patru cisterne cu cate cinci mii de litri de apa poatabila, pentru a asigura necesarul de consum al populatiei din zona.

Vineri seara, echipajele ISU au dus in orasul Baicoi apa menajera, acestea fiind pregatite sa continute sa transporte apa cu cisterna si in zilele urmatoare.

Initial, miercuri, autoritatile locale anuntau ca 2.000 de familii din trei localitati ale judetului Prahova, dar si o scoala, o gradinita si mai multe cabinete medicale, au ramas fara alimentare cu apa din cauza unor avarii pe conducte. In cateva ore, insa, numarul persoanelor afectate a ajuns la 18.500.