Autoritatile spaniole anunta fenomene meteorologice severe, cu furtuni puternice, ploi torentiale si ninsori in zonele muntoase, fiind vizate provinciile Castellon, Valencia si Alicante, potrivit unei atentionari de calatorie emise, vineri, de Ministerul roman al Afacerilor externe. Avertizarea vizeaza perioada 16 -19 decembrie 2016.

"In zona de coasta, intensificarile de vant vor putea avea local si temporar caracter de vijelie. Circulatia rutiera pe autostrada A7/AP7, care strabate de la nord la sud Comunitatea Valenciana, va fi afectata. Este posibil ca zborurile operate pe cele trei aeroporturi internationale, de la Valencia, Alicante si Castellon, sa sufere intarzieri la sosire sau plecare sau chiar sa fie anulate", precizeaza MAE.

Se recomanda consultarea paginii de internet a MAE, care reaminteste ca cetatenii romani aflati in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" cu informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, daca apar situatii speciale.