Dragos Ciupercescu, atentatorul cu grenada de la Liceul bucurestean "Jean Monet", din 2002, va fi pus in libertate, dupa ce Tribunalul Ilfov i-a admis, joi, solicitarea de eliberare conditionata. Potrivit unor surse judiciare, Comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Jilava recomandase ca acesta sa revina cu o cerere similara peste un an, scrie News.ro.

Potrivit surselor citate, initial, Dragos Ciupercescu a solicitat Penitenciarului Jilava, unde ispasea o pedeapsa de 18 ani de inchisoare, data de instanta suprema in 2007, eliberarea conditionata. Comisia de liberari conditionate a penitenciarului a hotarat insa ca acesta sa revina cu o noua cerere peste un an.

Ulterior, Ciupercescu a contestat hotararea comisiei la Judecatoria Sectorului 4 a Capitalei, iar magistratii au pastrat decizia personalului penitenciarului.

Dragos Ciupercescu a mers mai departe si a facut recurs la Tribunalul Ilfov, care joi i-a admis cererea, hotararea fiind definitiva.

"Admite contestatia declarata de petentul Ciupercescu Dragos impotriva sentintei penale nr. 2465 din data de 19.10.2016 pronuntate de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul nr. 25451/4/2016. Desfiinteaza sentinta atacata si, rejudecand cauza: In temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedura penala, admite propunerea de liberare conditionata privind pe condamnatul Ciupercescu Dragos. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Ciupercescu Dragos", se arata pe portalul Tribunalului Ilfov.

In aceste conditii, Ciupercescu urmeaza sa fie eliberat.

Potrivit unor judiciare, dupa solutia comisiei de eliberare conditionata, care i-a fost defavorabila, Ciupercescu ar fi amenintat cu moartea conducerea Penitenciarului Jilava, acesta fiind transferat ulterior la Penitenciarul Ploiesti, de unde, de altfel, urmeaza sa fie pus in libertate.

In februarie 2007, Dragos Ciupercescu a fost condamnat definitiv la 18 ani de detentie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de munitii al UM 01348 din Bucuresti, sapte grenade de mana defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de munitie si 144 de cartuse calibrul 7,65.

In 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata Liceului "Jean Monnet", din Capitala, una dintre grenadele sustrase, ranind cinci elevi si distrugand mai multe bunuri.

In 14 martie 2003, el a amplasat o alta grenada pe o alee frecventata din Parcul Cismigiu, dar grenada nu a explodat.

Ciupercescu a fost angajat, intre 1997 si 1999, pe baza unui contract, ca militar in cadrul unei unitati apartinand Ministerului Apararii Nationale, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres in exercitarea atributiilor de serviciu.