Primele focuri de arma trase la partida anuala de vanatoare organizata de Ion Tiriac se vor auzi joi, 15 decembrie, pe domeniul cinegetic de la Balc. La evenimentul organizat, ca de fiecare data in ultimii 11 ani, cu cea mai mare discretie, omul de afaceri Ion Tiriac si-a invitat o seama de prieteni, nume sonore ale lumii economice si politice din Europa, oaspeti regali, scrie Agerpres.

Pe aeroportul international din Oradea au sosit, miercuri seara, creatorul de moda italian Stefano Ricci, printul Dimitrie Sturdza, fiind asteptati si Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului auto omonim, Klaus Mangold, fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler sau Frantz Rauch, cel mai mare producator de sucuri din Europa.

Vanatoarea de mistreti, crescuti in mod special pe cele peste o mie de hectare ale domeniului, se organizeaza de obicei in trei goane, din care doua in prima zi, iar a treia in ziua urmatoare, la final avand loc fotografia de grup, cu trofeele.

Programul vanatorii este agrementat, in timpul serilor, cu muzica de petrecere sau usoara, in recitaluri oferite de interpretii invitati.

Zeci de sateni din comuna Balc sunt tocmiti, cu ziua, pentru a ajuta la goana vanatului, fiecare dintre ei urmand sa primeasca 50 de lei pe zi, plus o anumita cantitate de carne de mistret.

Organizatorii solicita, la fata locului, o echipa de medici veterinari care vor verifica fiecare carcasa de porc mistret si vor preleva probe pentru depistarea parazitilor trichinella spiralis. Dupa stabilirea rezultatelor de laborator, carnea este oferita unor camine sociale sau se trimite spre fabrici de mezelarie din vanat.

Magnatul Ion Tiriac a dat in judecata, in cursul anului, statul roman in chestiunea concesiunii domeniului, al carui termen ar fi expirat anul trecut, in 2015. Terenurile impadurite ale domeniului cinegetic sunt disputate de omul de afaceri si Romsilva.