Optsprezece copii din judetul Olt s-au imbolnavit de rujeola, in luna octombrie, in timp ce erau internati in Spitalul Municipal Caracal, se arata intr-o informare transmisa, miercuri, de Directia de Sanatate Publica. Ei au luat boala de la un copil in varsta de un an si zece luni ai carui parinti au refuzat sa-l vaccineze, scrie News.ro.

Conducerea Spitalului Municipal Caracal a declarat, miercuri seara, ca a raportat la Directia de Sanatate Publica Olt toate cazurile de rujeola ca infectii nosocomiale, in conditiile in care boala a fost contractata in spital de la un copil de un an si zece luni, internat in 19 octombrie. Copilul a fost internat cu viroza respiratorie, iar dupa patru zile au aparut primele semne de rujeola.

"Noi am anuntat mamicile celorlati copii care au fost internati in acea perioada, sfatuindu-le sa vina la spital daca apar semne de boala dupa 12-21 de zile, avand in vedere ca rata de imbolnavire este de 90%. Au fost spitalizati 18 pacienti, insa fara a fi inregistrate complicatii", a spus Mihnea Tuta, managerul Spitalului Municipal Caracal.

DSP Olt arata, intr-o informare transmisa miercuri ca in judet au fost confirmate 26 de cazuri de imbolnavire cu rujeola. Pacientii provin din localitatile Caracal, Draganesti-Olt, Maruntei, Verguleasa, Dobrosloveni, Rusanesti, Scarisoara, Urzica, Studina, Deveselu, Vladila si Stoenesti.