Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a afirmat, miercuri seara, ca alegerile parlamentare din Romania au fost bine organizate, precizand ca responsabilitatea nominalizarii unui premier ii revine presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Agerpres.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Cred ca alegerile au fost foarte bine organizate. Felicit autoritatile pentru organizarea cu succes a scrutinului si pe romanii care au votat", a spus Klemm, la finalul Serii Anuale a Corpului Diplomatic, desfasurate la Palatul Regal din Capitala.

Intrebat daca participarea la scrutinul parlamentar din Romania i s-a parut scazuta, diplomatul american a mentionat ca si la prezidentialele din SUA prezenta a fost mai redusa decat la alegerile trecute. "Da, asta a fost surprinzator, trebuie sa recunosc. Dar si la prezidentialele din SUA participarea a fost scazuta. Nu atat de scazuta ca in Romania, dar mai scazuta fata de alegerile trecute", a precizat Hans Klemm.

In ceea ce priveste o eventuala nominalizare in functia de premier a unei persoane cu probleme penale, ambasadorul american a aratat ca responsabilitatea in cazul numirii unui prim-ministru revine sefului statului.

"Este acum responsabilitatea presedintelui Iohannis. Il sustin intru totul in munca grea pe care o are inainte. Cred ca a creat conditiile potrivite pentru a face o alegere grozava pentru Romania", a mai spus ambasadorul SUA