Mercurul termometrelor a coborat in noaptea de marti spre miercuri pana la minus 20,4 grade Celsius in orasul Intorsura Buzaului, unde, potrivit meteorologilor, s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura atmosferica, anunta Agerpres. Minima a fost inregistrata la statia meteo din localitate in jurul orei 2:00, iar apoi a crescut usor, ajungand in jurul orei 8:00 la minus 18 grade Celsius.

Aceasta este cea de-a treia zi extrem de geroasa din aceasta luna, dupa ce pe 5 si 6 decembrie s-au inregistrat, tot la Intorsura Buzaului, minus 17, respectiv minus 16,9 grade Celsius.

Meteorologii prognozeaza ca vor mai urma cateva zile cu temperaturi extrem de scazute, dar obisnuite pentru iernile din aceasta zona.

Anul trecut, pe 1 ianuarie la Intorsura Buzaului s-au inregistrat minus 31,7 grade Celsius, pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius, iar anul acesta, pe 20 ianuarie au fost minus 29,5 grade Celsius.

Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.