Omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat in 2012 la sapte ani de inchisoare pentru prejudicierea Rafo Onesti, va parasi, marti, Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, dupa ce Judecatoria Medgidia a admis cererea de eliberare conditionata, iar decizia nu a mai fost atacata de procurorii DIICOT, transmite News.ro.

Judecatoria Medgidia a admis in 6 decembrie propunerea de eliberare conditionata a lui Corneliu Iacobov, formulata de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Poarta Alba.

Decizia putea fi atacata in termen de trei zile de la comunicare de procurorii DIICOT, insa nu a fost contestata la Tribunalul Constanta, astfel ca hotararea a ramas definitiva.

Corneliu Iacobov formulase in acest an mai multe cereri de eliberare conditionata, respinse atat de Judecatoria Medgidia, cat si de Tribunalul Constanta.

Reprezentantii Penitenciarului Poarta Alba au declarat ca Iacobov urmeaza sa paraseasca marti locul de detentie.

El a ispasit patru ani si jumatate din pedeapsa.

Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost condamnat, in iunie 2012, la sapte ani de inchisoare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce, in perioada 2000-2003, impreuna cu mai multe persoane, a prejudiciat rafinaria Rafo Onesti cu peste 24 de milioane de lei.