Vadim Krasnoselski, presedintele ales al regiunii separatiste Transnistria, s-a declarat dispus sa reia negocierile cu autoritatile de la Chisinau in ceea ce priveste solutionarea conflictului transnistrean, adaugand ca va intari parteneriatul strategic cu Rusia, relateaza Tass citata de Mediafax.

Cu ocazia unei conferinte de presa, dupa alegerile de duminica, Krasnoselski a afirmat ca planuieste sa intreprinda la Moscova prima sa vizita in calitate de sef de stat.

"Vom continua sa aparam alegerea populatiei Transnistriei care la referendum a cerut independenta si mai departe unirea cu Rusia, partenerul nostru cheie. Vom lucra pentru integrarea economiei noastre in spatiul economic eurasiatic", a adaugat Krasnoselski.

"Cat priveste Republica Moldova si Ucraina, dorim sa dezvoltam relatii bune de vecinatate cu ele", a precizat presedintele ales.

Krasnoselski a declarat ca este pregatit si pentru reluarea negocierile cu Chisinaul in ceea ce priveste solutionarea conflictului transnistrean.

"Suntem pregatiti pentru discutii. Totusi, nu depinde totul de presedintele de la Chisinau. Majoritatea proeuropeana controleaza Parlamentul moldovean", a comentat Krasnoselski referitor la propunerea lui Igor Dodon, care a declarat ca va intreprinde o vizita la Tiraspol dupa inaugurarea sa.

Vadim Krasnoselski, presedintele Sovietului Suprem, a fost desemnat castigator al alegerilor din 2016 pentru conducerea administratiei de la Tiraspol, noteaza Unimedia.

Vadim Krasnoselski ar fi castigat cu aproape 70% din voturi, de doua ori mai mult decat Evghenii Sevciuc, actualul lider al administratiei de la Tiraspol, potrivit comisiei electorale din regiunea separatista.