Institutul Aspen Romania a marcat, luni seara, un deceniu de activitate in consolidarea 'Bunei Societati' prin organizarea unei editii speciale a Galei Aspen pentru Leadership, la Muzeul National de Arta (MNAR), potrivit Agerpres.

Cu acest prilej, presedintele Institutului, Mircea Geoana, a declarat ca, pe durata celor zece ani de activitate, misiunea Aspen Romania a fost aceea de a se asigura ca tara noastra este corect evaluata.

"Pentru mine, ca om care a facut politica externa si politica interna, imaginea si reputatia sunt mai importante de multe ori decat realitatea. O tara cu imagine proasta este sub evaluata. O tara cu imagine buna, chiar daca nu este grozava, este supra evaluata si vreau ca Romania sa fie macar corect evaluata. Aceasta este de fapt misiunea Institutului Aspen in acesti zece ani pe care ii sarbatorim astazi, dar si in deceniile care vor urma", a declarat Mircea Geoana, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, Institutul Aspen Romania a acordat o importanta aparte formarii de noi lideri fiindca "singura aparare reala a intereselor Romaniei este o societate care sa inteleaga importanta si provocarile acestui moment".

"Suntem mandri de ce am reusit sa facem in acesti zece ani, in special in zona de investitie in tinerii lideri ai acestei tari si ai acestei regiuni. Sute de tineri din Romania, din Republica Moldova, din tot ce este de la Marea Caspica pana la Marea Adriatica, au trecut prin programele noastre si sunt astazi lideri mai buni, lideri care inteleg si obligatia de a darui ceva comunitatii si societatii, dar si obligatia de a gandi in afara stereotipurilor pe care de multe ori viata sau profesia ni le impun. E o comunitate extrem de dinamica, foarte creativa, e o comunitate 'nelinistita' in sensul bun si la zece ani de zile credem ca este nevoie de ceea ce facem noi, mai mult decat oricand altcandva, pentru ca certitudinile pe care noi le-am avut cu privire la democratie, la drumul nostru in Europa, Europa, relatia cu America, relatia trans-atlantica sunt astazi sub semnul intrebarii", a mai spus fostul ministru de Externe.

In deschiderea evenimentului a fost lansat si programul 'Arts and Society', cel mai nou program al Institutului desfasurat in parteneriat cu MNAR, Mircea Geoana subliniind faptul ca "in zona de arta si de cultura, Romania are enorm de mult talent" si un potential ce trebuie valorificat.