Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de intensificari ale vantului, ninsori viscolite mai ales la munte si racire accentuata, valabila pentru intreaga tara, incepand de luni, la ora 16:00, pana marti, la ora 14:00.

Vina iarnaFoto: USER UPLOADED

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii indeosebi in centrul, sudul si estul tarii, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zapada, mai consistent in zona montana, informeaza meteorologii.

Vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depasi 80...90 km/h si va fi viscol. In Moldova, Dobrogea si Muntenia (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti), local, vantul va depasi la rafala 50... 60 km/h, viscolind trecator ninsoarea.

Vremea se va raci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar in noaptea de marti spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) in nordul, nord-estul, centrul tarii, local in sud si pe arii mai restranse in rest.