Angajatii Garzii de Coasta au depistat, in apropierea frontierei de stat, douazeci si opt de cetateni irakieni care au incercat sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, informeaza Politia de Frontiera.

28 de irakieni, prinsi cand incercau sa intre in RomaniaFoto: Politia de Frontiera

In data de 08.12.2016, in jurul orei 18.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta - S.P.F. Negru Voda au observat, in apropierea localitatii de frontiera Dumbraveni, mai multe persoane care se deplasau pe jos, peste camp, dinspre R. Bulgaria spre Romania.

Politistii de frontiera au retinut grupul format din 28 de persoane, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Negru Voda pentru cercetari.

In cadrul primelor verificari, persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni irakieni, 19 adulti cu varste cuprinse intre 18 si 41 de ani si 9 minori, cel mai tanar avand varsta de 1 an si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

La finalizarea verificarilor, vor fi intreprinse demersurile necesare pentru punerea in aplicare a protocolului roman-bulgar, in vederea predarii cetatenilor irakieni catre autoritatile bulgare, pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale.