Mugur Ciuvica a declarat joi ca va contesta decizia de neplagiat pronuntata in aceeasi zi in cazul procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirmand ca este vorba de o "rusine".

"Mi-e rusine de rusinea lor", a comentat Ciuvica, intr-o interventie telefonica la Antena 3. Grupul de Investigatii Politice (GIP), un ONG condus de Mugur Ciuvica, s-a aflat la originea acuzatiilor de plagiat in cazul Kovesi.

Ciuvica a precizat ca a repostat pe pagina de Facebook a GIP teza de doctorat a procurorului sef al DNA, astfel incat "oricine de pe lumea asta poate sa ia toata lucrarea si sa caute pe Google anumite paragrafe si le gasesc acolo ca plagiate".

In opinia sa, membrii Consiliului General al CNATDCU, care au pronuntat decizia joi, "au incecat sa gaseaca explicatii pentru paragrafele plagiate ca sa para ca plagiatul e mic".

"Urmatorul pas este sa facem o contestatia la CNATDCU. Daca isi vor pastra aberatia de decizie vom cauta posibilitati, inteleg ca exista, ne consultam si cu avocatii, sa atacam asta in instanta, in contencions administrativ", a mai spus Mugur Ciuvica.

Profesorul Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a depus pe 7 octombrie, la Unitatea Executiva pentru Finantarea invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii o sesizare prin care a cerut analizarea tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sub suspiciunea de plagiat. Cererea a fost admisa si transmisa pe 13 octombrie la Ministerul Educatiei si CNATDCU. Dogaru, care a facut sesizari de plagiat in cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, a cerut institutiei sa verifice suspiciunile de plagiat ridicate de Grupul de Investigatii Politice (GIP), un ONG condus de Mugur Ciuvica.

Tema presupusului plagiat al sefei DNA a aparut in spatiul publicat dupa ce, la sfarsitul lunii septembrie, deputatul Sebastian Ghita s-a 'autodenuntat' la Parchetul General pentru ca ar fi participat la redactarea 'in fals' a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Consiliul General al CNATDCU a decis joi ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in lucrarea sa "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal", propunerea fiind de mentinere a titlului de doctor, a declarat presedintele Comisiei Juridice a CNATDCU pentru Mediafax. Comisia de lucru a identificat nereguli de citare in 4% din teza insa a cosiderat ca retragerea titlului ar fi o sanctiune excesiva, recomandand mentinerea titlului.