Mercurul termometrelor a coborat, in noaptea de miercuri spre joi, pana la minus 16 grade Celsius la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in Transilvania.

Seful Serviciului Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Mihaela Stancescu, a declarat pentru Agerpres ca minima noptii s-a inregistrat la Miercurea Ciuc, spre deosebire de zilele trecute, cand cea mai scazuta valoare era consemnata la statia meteo din Intorsura Buzaului.

Si in celelalte zone ale judetului Harghita a fost foarte frig. La Joseni s-au inregistrat minus 14 grade Celsius, la Toplita si Bucin au fost minus 13 grade, in vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 6 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare se intra intr-un usor proces de incalzire si sunt asteptate ninsori slabe.

Municipiul Miercurea Ciuc, supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie, este recunoscut pentru temperaturile scazute inregistrate in timpul iernii.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita a fost de minus 33 grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1998. Cel mai cald a fost in anul 1989, cand tot la Miercurea Ciuc s-au consemnat 16,8 grade Celsius.