Un imobil apartinand Primariei Galati, dar si un altul aflat in imediata vecinatate, au fost afectate miercuri seara de explozia unei centrale pe lemne alimentata excesiv, a declarat joi purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in casa unde s-a produs explozia se gaseau doua persoane, sot si sotie, chiriasi ai primariei, femeia aflandu-se chiar in camera unde a avut loc explozia. Cei doi au scapat doar cu o sperietura si cateva vanatai si au refuzat transportul la spital.

Explozia cauzata de alimentarea excesiva cu lemne a unei centrale ce incalzea o soba a daramat partial un perete din locuinta celor doi chiriasi si a avariat un perete al casei vecinilor.

Pompierii au intervenit cu doua autospeciale si un echipaj SMURD.

"Explozia produsa de o centrala nu a fost urmata de un incendiu. Recomandarea noastra este ca proprietarii sa nu locuiasca in imobil pana cand specialistii de la Inspectoratul de Stat in Constructii vor stabili daca structura de rezistenta a fost sau nu afectata", a declarat Chirita