Malta a adoptat o lege care interzice "vindecarea" homosexualitatii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 7 decembrie 2016, 16:29 Actualitate | Esenţial


In Malta a devenit ilegala "vindecarea" homosexualilor
Foto: pixabay.com
Malta a devenit prima tara din Europa care interzice terapia de conversiune a persoanelor gay dupa ce parlamentul din Valetta a aprobat in unanimitate o lege care scoate in afar legii incercarile de a "vindeca" homosexualii de orientarea lor sexuala, scrie The Guardian.  

Potrivit noii legi, oricine va fi gasit vinovat de incercarea de a "schimba, reprima sau elimina orientarea sexuala a unei persoane, identitatea de gen si/sau exprimarea de gen" va risca o amenda sau pedeapsa cu inchisoarea.  

Medicii care prescriu terapii de "vindecare a homosexualitatii" risca amenzi de pana la 10.000 de euro si pedepse de pana la un an de inchisoare.  

Natiunea insulara mediteraneeana a lansat un numar de reforme sociale progresiste de cand guvernul socialist a ajuns la putere in 2013 si a fost de doua ori numita tara europeana care respecta cel mai bine drepturile persoanelor homosexuale, bisexuale, trans si intersex de catre grupul de advocacy ILGA-Europe.  

Noua lege decreteaza si ca "nicio orientare sexuala, identitate de gen sau expresie de gen nu constituie o tulburare, boala sau deficienta de vreun fel" si coboara la 16 ani varsta la care persoanele pot solicita o schimbare de gen fara acordul parintilor.


Citeste mai multe despre   


2509 vizualizari

 • +2 (20 voturi)    
  Normalitatea este sub asediu (Miercuri, 7 decembrie 2016, 17:05)

  BEDE [utilizator]

  Nuse mai pune problema de a tolera sau nu ceea ce este anormal, ci mai curand ca sa fii tu tolerat daca cumva esti de parere ca homo, lesbi si trans-sexualii nu sunt normali. Parca se apropie ca idee de modul in care erau arsi pe rug ereticii in evul mediu. Acum eretic fiind cel care considera anormale anumite orientari sexuale
  • -4 (8 voturi)    
   really? (Miercuri, 7 decembrie 2016, 20:42)

   cvi [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Tine cont ca pe eretici ii ardea biserica pentru ca nu erau "normali" dupa standardele vremii.

   Acum tot cei care ti se par tie "anormali" au de suferit. Ba chiar s-au strans 3 milioane de iubitori ai bisericii pentru a le ingradi drepturile.

   Foarte asemanator, nu?
   Nu crezi ca e exagerat sa pretinzi ca faci parte din categoria celor asupriti?
 • -2 (18 voturi)    
  Studiile stiintifice au demonstrat mai intai ca (Miercuri, 7 decembrie 2016, 17:06)

  Susufler0 [utilizator]

  homosexualitatea nu este o boala, tulburare sau deficienta si abia apoi a intervenit legea.

  Nu stiu ce ma face sa cred insa ca pe anumite plaiuri s-ar incerca tratamentul cu socuri electrice, indopatul cu medicamente, de ce nu, si hipnoza pt a fi tratati cei care in Malta sunt intelesi si protejati.

  PS. Mai e mult pana departe !
  • 0 (6 voturi)    
   ,,,,, Studiile stiintifice ...... (Miercuri, 7 decembrie 2016, 23:00)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Studiile stiintifice facute de HOMOSEXUALI au aratat ca homosexualitatea nu este o boala. Este de mirare ?
   • 0 (2 voturi)    
    Vorbe goale.. (Joi, 8 decembrie 2016, 21:30)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Ne arati si noua studiile alea facute de homosexuali, care au dus la scoaterea homosexualitatii din lista bolilor psihice ?
  • -1 (3 voturi)    
   Care studii stiintifice ? (Joi, 8 decembrie 2016, 1:19)

   tudorborisev [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Pana acum ceva timp mergeau pe ideea ca ar exista o "gena gay", si ca atare se nasc homosexuali, lucru care s-a dovedit fals. Din punct de vedere anatomic si persoanele hetero si cele gay sunt identice ceea ce dovedeste clar ca totul pleaca si se dezvolta din creier pe parcursul copilariei - adolescentei, existand anumiti factori din viata individului care favorizeaza si declanseaza homosexualitatea exact cum s-ar declansa orice alta tulburare psihica.
   • 0 (2 voturi)    
    Uite astea... (Joi, 8 decembrie 2016, 21:40)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui tudorborisev

    "Pana acum ceva timp mergeau pe ideea ca ar exista o "gena gay", si ca atare se nasc homosexuali, lucru care s-a dovedit fals."

    Ne arati si noua studiile alea care au demonstrat chestia asta ? Sau ai scos-o din burta ?

    ...our gender identity (the conviction of belonging to the male or female gender) and sexual orientation are programmed or organized into our brain structures when we are still in the womb. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19955753

    Behaviour genetic investigations provide strong evidence for a heritable component to male and female sexual orientation. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16143171

    Genetic research using family and twin methodologies has produced consistent evidence that genes influence sexual orientation, but molecular research has not yet produced compelling evidence for specific genes. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12836730

    Results, especially in the context of past studies, support the existence of genes on pericentromeric chromosome 8 and chromosome Xq28 influencing development of male sexual orientation. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25399360
 • +1 (13 voturi)    
  hmmm (Miercuri, 7 decembrie 2016, 17:08)

  Pacala se intoarce [utilizator]

  deci cu alte cuvinte recunosc si neaga in acelasi timp ca este o boala.
  • -1 (7 voturi)    
   Pacala, (Miercuri, 7 decembrie 2016, 21:05)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Pacala se intoarce

   cu sofisme de-astea imi umbli ?

   PS. Maine, poimaine, o sa vrei sa ne convingi ca tu esti remediul la Tandala !
 • 0 (16 voturi)    
  DICTATURA PATOLOGIEI SEXUALE (Miercuri, 7 decembrie 2016, 17:18)

  antioculti [utilizator]

  sa "decretezi", prin lege, ca medicii (psihiatri si sexologi) nu au voie sa isi faca datoria fata de cei bolnavi este culmea nebuniei !
  va sa zica bolnavii psiho-sexual ajunsi la putere dau o lege prin care interzic medicilor sa ii trateze,fiindca ei, bolnavii,nu medicii, stabilesc cine sunt oamenii sanatosi, se substituie atit oamenilor sanatosi cit si medicilor si le interzic ambilor sa ii trateze !
  iata unde se poate ajunge cu "corectitudinea politica" si cu "combaterea discriminarii" ong-ist-"liberale" : la dictatura patologiei sexuale asupra oamenilor normali psiho-sexual,conform legilor naturii,dupa care se conduc toate fiintele vii,din toate timpurile.
  in al doilea rind, patologia sexuala "lgbt" nici
  nu este o "orientare sexuala",cum pretind dinsii,ci o clara si traditionala (din antichitate !) orientare religioasa,adica pagana,reinviata de catre societatile secrete,care ascund caracterul religios al perversiunilor sexuale,fiindca ar fi usor de interzis legal,ca religii bolnave si periculoase social. astfel,vor sa ascunda si existenta societatilor secrete de stinga ("iluminatii"),dind "vina" pe bietii psihopati lgbt, sperind sa "reuseasca" sa isi impuna religia bolnava prin smecherie agresiva totalitara.
  dar noramlitatea va invinge orice forma de patologie : sociala si personala.
  natura a invins intotdeauna.,va invinge si acum.
  sper ca hotnews sa nu ma cenzureze.public asemenea comentarii in the times si washington
  post fara probleme,iar cei de acolo incep sa respinga in masa patologia psiho-sexuala "liberala".
  • +2 (6 voturi)    
   Pe tine te trateaza cineva totuși? (Miercuri, 7 decembrie 2016, 20:50)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui antioculti

   Săracu de tine!
  • -4 (8 voturi)    
   Nu e nici o dictatura, esti in eroare (Miercuri, 7 decembrie 2016, 21:51)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui antioculti

   "sa "decretezi", prin lege, ca medicii (psihiatri si sexologi) nu au voie sa isi faca datoria fata de cei bolnavi este culmea nebuniei ! "
   Esti pe langa subiect ! Nimeni nu interzice psihiatrilor sa-si faca treaba. Chiar psihiatrii insisi au constatat dupa numeroase incercari de convertire ca orientarea sexuala nu se poate schimba, te nasti cu ea, nu o dobandesti ulterior dupa nastere.

   "Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences have any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation (Bell and Weinberg, 1978).
   It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by genetic factors (Mustanski et al, 2005) and/or the early uterine environment (Blanchard et al. 2006). Sexual orientation is therefore not a choice, though sexual behaviour clearly is.
   There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment. However, the experiences of discrimination in society and possible rejection by friends, families and others, such as employers, means that some LGB people experience a greater than expected prevalence of mental health and substance misuse problems (King et al, 2003; Gilman et al, 2001)." ( http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history).
   “The College wishes to clarify that homosexuality is not a psychiatric disorder. In 1973 the American Psychiatric Association (APA) concluded there was no scientific evidence that homosexuality was a disorder and removed it from its diagnostic glossary of mental disorders. The International Classification of Diseases of the World Health Organization followed suit in 1992.” ( http://www.rcpsych.ac.uk/pdf/PS02_2014.pdf )
   • +2 (4 voturi)    
    Internetu' akbar! (Joi, 8 decembrie 2016, 0:49)

    Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    Pe internet, in 2 minute gasesti argumente pro si contra oricarei teorii.

    Cel mai important psihiatru american din ultimii 50 de ani afirma ca homosexualii NU "s-au născut așa". Perceptia publică asupra orientarii sexuale "as an innate, biologically fixed property of human beings" nu se sprijină pe nici un fel de dovezi științifice.

    "Sexuality and Gender: Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences", The New Atlantis, Number 50, Fall 2016

    http://www.thenewatlantis.com/publications/number-50-fall-2016
    https://youtu.be/O9RE_VD1nf8

    We offer this report — written by Dr. Lawrence S. Mayer, an epidemiologist trained in psychiatry, and Dr. Paul R. McHugh, arguably the most important American psychiatrist of the last half-century — in the hope of improving public understanding of these questions. Examining research from the biological, psychological, and social sciences, this report shows that some of the most frequently heard claims about sexuality and gender are not supported by scientific evidence. The report has a special focus on the higher rates of mental health problems among LGBT populations, and it questions the scientific basis of trends in the treatment of children who do not identify with their biological sex.

    - The understanding of sexual orientation as an innate, biologically fixed property of human beings - the idea that people are “born that way” - is not supported by scientific evidence.

    - Compared to heterosexuals, non-heterosexuals are about two to three times as likely to have experienced childhood sexual abuse.

    - Compared to the general population, non-heterosexual subpopulations are at an elevated risk for a variety of adverse health and mental health outcomes.

    - The hypothesis that gender identity is an innate, fixed property of human beings that is independent of biological sex - that a person might be “a man trapped in a woman’s body” or “a woman trapped in a man’s body” — is not supported by scientific evidence.
    • -1 (3 voturi)    
     Pe cand negarea vaccinurilor ? (Joi, 8 decembrie 2016, 13:27)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

     “Pe internet, in 2 minute gasesti argumente pro si contra oricarei teorii.”
     Sigur, daca te informezi din aceleasi surse ca si Olivia Steer.
     “Cel mai important psihiatru american din ultimii 50 de ani..”
     Aceasta titulatura i-au dat-o cercurile conservatoare de care este apropiat. Este periculos pentru un om de stiinta sa se lase influentat in concluzile sale de credintele sale, el trebuie sa-si mentina obiectivitatea.

     El a ramas la nivelul anilor "60 cand inca se credea ca homosexualitatea este o boala sau ca se poate trata. S-a incercat lucrul asta si toate tratamentele de convertire au esuat.

     Asa cum miscarea anti-vaccin isi sprijina elucubratiile pe “teoriile" lui Wakefield, asa si miscarile conservatoare isi sprijina ideile despre homosexualitate pe teoriile gresite ale lui McHugh. Insa studiile si dovezile stiintifice il contrazic pe McHugh, asa cum studiile asupra sigurantei vaccinurilor il contrazic pe Wakefield.

     Mai toate organizatiile medicale din lume accepta concluziile studiilor dn ultimele decenii, care arata ca orientarea sexuala este de natura biologica, stabilita inca de la nastere, prin mecanisme genetice sau post-genetice, hormonale. Despre erorile de judecata ale acestui doctor se poate citi aici:

     http://www.apa.org/about/policy/transgender.aspx
     http://www.huffingtonpost.com/brynn-tannehill/fighting-back-against-ant_b_5633450.html


     “Dr. McHugh is a self-described orthodox Catholic whose radical views are well documented. In his role as part of the United States Conference of Catholic Bishops’ review board, he pushed the idea that the Catholic sex-abuse scandal was not about pedophilia but about “homosexual predation on American Catholic youth.” He filed an amicus brief arguing in favor of Proposition 8 on the basis that homosexuality is a “choice.” Additionally, McHugh was in favor of forcing a pregnant 10-year-old girl who had been raped by an adult relative to carry to term.”
  • +2 (4 voturi)    
   Brett Stevens: “The Pocket” (Joi, 8 decembrie 2016, 0:54)

   Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui antioculti

   “The Pocket”: The Time Between A Lie And The Revelation Of Truth Is the Reign of Liberalism

   "There is a pocket that exists between the time a lie is told and the moment when it becomes clear from the response of reality that the lie was never true. This pocket is where Leftist and liberalism occur; it is the domain of moments in which human illusion holds sway over reality.

   (...)

   Civilizations fail because they succeed. When they get wealthy and powerful, they start trying to make themselves “safe” and in doing so, breed a bumper crop of idiots. These idiots form an Idiot Defense League which demands democracy, and at that point the deal is sealed: the society will go down and die in the pocket, going to bed as an empire and waking up as a third-world slum. The only way to win that game is not to play."

   http://www.amerika.org/politics/the-pocket-the-time-between-a-lie-and-the-revelation-of-truth-is-the-reign-of-liberalism/
 • -1 (5 voturi)    
  Viziunea "progresista" a USR (Miercuri, 7 decembrie 2016, 21:51)

  MenInBlack [utilizator]

  LGBT va intra in Parlament sub sigla USR. Vor propune legi "liberale" cat de curand.
  Daca USR ajunge in Parlamentul Romaniei, probabil urmeaza sa sustina o duamna pippidi la cultura :

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/piesa-evanghelistii-kitsch-sfidator-care-scandalizat-biserica-lumea-teatrului-1_50ba087d7c42d5a663b10a4a/index.html
  • 0 (4 voturi)    
   pai (Joi, 8 decembrie 2016, 1:08)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   usr e calul troian al cancerului neomarxist, numai prostii nu vad.
 • 0 (8 voturi)    
  Sigur nu e boala (Miercuri, 7 decembrie 2016, 22:27)

  KostasP [utilizator]

  E o "binecuvantare". Hai ma, lasati prostiile. "Studii stiintifice"....lol. Lasa-ne!
  • 0 (2 voturi)    
   Daca zici tu... (Joi, 8 decembrie 2016, 21:11)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   Studiile stiintifice sunt prostii ? Si bineinteles opiniile tale sunt adevaruri ! KostasP de pe Hotnews, noul geniu al stiintei ! LOL, ca sa fiu si eu in ton...


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă