Presedintele Comisiei de Stiinte Juridice din CNATDCU, Dan Mircea Bob, a declarat, pentru Mediafax, ca daca va fi chemat la Parchet in dosarul deschis ca urmare a plangerii lui Petre Toba, va face la randul sau sesizare pentru denunt calomnios pentru ca "nu ajunge ca a plagiat, mai face si plangeri".

"Daca este asa si voi fi citat, voi face plangere pentru denunt calomnios. Ce am facut noi este perfect legal. Avem temei legal. (...) Plangerea este de-a dreptul fantezista iar domnul Toba daca vrea sa se joace cu focul, sa se joace cu focul", a declarat Dan Mircea Bob, presedintele Comisiei de Stiinte Juridice din CNATDCU.

La jumatatea lunii octombrie, Petre Toba a depus plangere penala la Parchetul General impotriva membrilor Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care au votat constituirea ultimei comisii tehnice in cazul analizei doctoratului sau, dar si a membrilor acesteia din urma.

Procurorii Parchetului General au inceput deja urmarirea penala in dosarul constituit, pentru presupuse fapte de abuz in serviciu.

"Nu ajunge ca a plagiat, a si formulat plangere penala. Nu ne jucam cu justitia aici. Noi ne chinuim aici sa verificam, sa stabilim daca s-a plagiat sau nu, si dansul face si plangere. Regulamentul de organizare si functionare al CNATDCU este clar. Este o chestiune atat de banala, ma mir ca domnul Toba se preteaza la asa ceva. Totusi, nu avem nimic de facut?! Ne plictisim?! Plangerea este neintemeiata, exista temei perfect legal pentru ca altfel nu am fi indraznit sa luam o astfel de decizie", a mai spus Dan Mircea Bob.