Curtea de Apel Pitesti a stabilit, miercuri, pentru data de 18 ianuarie 2017, un nou termen in procesul privind casa din Sibiu pierduta de familia presedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Noul termen a fost acordat la solicitarea avocatului familiei prezidentiale, pentru a o putea introduce pe Carmen Iohannis in calitate de mostenitor al mamei sale, Georgeta Lazurca, la randul ei parte in proces. Pana pe 18 ianuarie, avocatul trebuie sa depuna la dosar certificatul de deces al Georgetei Lazurca, precum si dovada ca unicul sau mostenitor este Carmen Iohannis.

Avocatul celorlalte parti din dosar a apreciat insa ca cererea de acordare a unui nou termen reprezinta o dovada de rea-credinta.

Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, se judeca la Curtea de Apel Pitesti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Instanta suprema a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul.

Astfel, in urma articolelor aparute in presa, Carmen si Klaus Iohannis sustineau ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natura a afecta, cel putin la nivel de aparenta, impartialitatea judecatorilor.

Carmen si Klaus Iohannis au depus o contestatie in anulare, dupa ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.