Premierul Dacian Ciolos a anuntat miercuri ca ii va cere ministrului Transporturilor, Sorin Buse, sa explice cum s-a facut inaugurarea Centurii de sud a Craiovei, dupa ce au aparut informatii ca nu ar fi existat documentele care sa ateste calitatea lucrarii, transmite Agerpres.

Centura Craiova SudFoto: CNAIR

"Nu stiu ce documente a verificat. Il stiu pe domnul Buse un om foarte riguros, vine din sectorul privat, e un om foarte calculat si m-ar surprinde sa fi facut gesturi fara sa aiba in spate o analiza. Nu cred ca e cazul. (...) Chiar o sa-l rog pe domnul ministru sa explice lucrurile pentru ca asa cum va spun il stiu un om riguros si, de exemplu, tocmai datorita rigorii cu care a urmarit lucrarea, aceasta s-a finalizat la timp - e vorba de repararea acelei gropi de pe autostrada Sibiu-Sebes", a afirmat Ciolos, la Digi FM.

Varianta Ocolitoare Craiova Sud, intre DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier marti dimineata.Noul drum are cate o banda pe sens, o lungime de 6,3 kilometri, a costat circa 8 milioane de euro. Proiectul a inceput inca din 2012, dar s-a blocat intre timp cand pe traseu au aparut fisuri si alte probleme de executie. Proiectul a fost deblocat anul acesta cand s-au realizat si ultimele lucrari necesare pentru deschidere.

In media au aparut apoi informatii ca centura a fost inaugurata fara a fi facuta receptia lucrarii.