Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pun in aplicare 23 de mandate de perchezitie domiciliara in Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Constanta si Maramures. Sunt vizate mai multe persoane si societati comerciale intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor, scrie un comunicat al Politiei Capitalei.

Anchetatorii au indicii ca in perioada 2012-2013, persoanele vizate au creat si implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a doua societati comerciale, avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila a societatilor beneficiare si declararea fiscala in numele acestora a unor achizitii fictive de valoare crescuta de la mai multe societati comerciale, prin aceste operatiuni urmarindu-se o dubla finalitate - sustragerea de la plata taxei pe valoarea adaugata si a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum si scoaterea nelegala din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichiditati in cuantum semnificativ, sub aparenta achitarii contravalorii bunurilor 'achizitionate' de la societatile comerciale declarate ca furnizori.

Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de circa 9.000.000 lei.

In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de 11 persoane, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmand a se desfasura la sediul Politiei Capitalei.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Unitatii Teritoriale de Analiza Informatiilor si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.