Un barbat de 69 de ani din Iasi a gasit 15.900 de lei intr-un supermarket din Iasi si dupa ce a asteptat mai multe ore sperand sa fie contactat de cel care a pierdut banii, a anuntat politia si a predat banii autoritatilor, anunta Mediafax. Barbatul a povestit ca a gasit banii dupa ce a terminat de facut cumparaturile, intr-un supermarket din Iasi.

"Am intrebat pe cei din jur daca au vazut pe cineva, daca stiu despre cine este vorba. Impreuna cu cei de la magazinele de langa am numarat banii. Erau 15.900 de lei. Am lasat numarul meu la cei de la magazin. Am asteptat pana seara la ora 20, am vazut ca nu suna nimeni si am anuntat la dispecerat la politie", a povestit Ioan Cernusca.

El spune ca nu s-a gandit niciun moment sa pastreze banii, mai ales acum in prag de sarbatori: "Nu pot sa fac un gest de asta, sa ascund niste bani, sa iau niste bani nemunciti si poate altul plange acum dupa ei", a declarat Ioan Cernusca, la o intalnire cu jurnalistii la sediul IPJ Iasi.

"La sediul sectiei 1 Politie s-a prezentat un barbat avand asupra sa o suma de bani. Acesta a declarat ca a gasit banii intr-un supermarket din Iasi. Politistii au constatat ca este vorba despre 15.900 de lei, suma care a fost ridicata pentru a se identifica persoana care i-a pierdut. Conducerea IPJ apreciaza gestul si il incurajeaza pe barbat. Este un exemplu de spirit civic", a declarat subinspector Anca Vajiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Politistii ieseni continua cercetarile pentru a-l identifica pe cel care a pierdut aceasta suma de bani.