Un judecator federal a ordonat o renumarare a voturilor de la alegerile prezidentiale din Michigan care sa inceapa luni dupa-amiaza si a dat instructiuni ca autoritatile statatle sa incheie procesul pana la termenul federal de 13 decembrie, scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Judecatorul Mark Goldsmith a decis ca, odata inceputa, renumararea “trebuie sa continue pana la un alt ordin al acestei instante”.

In motivarea decizie, magistratul a scris ca “ingrijorarile bugetare nu sunt suficient de importante incat sa se riste pierderea a celor aproape 5 milioane de votanti din Michigan”.

Procese pentru renumarea voturilor au fost deschise in Michigan, Pennsylvania si Wiscounsin, cele trei state din “Centura Ruginita” a SUA care traditional sprijina democratii, dar care pe 8 noiembrie i-au oferit victorii la limita lui Trump, care pana la urma l-au facut sa castige in fata lui Hillary Clinton.

Procurorul general din Michigan a inaintat vineri un proces pentru a opri cererea de renumarare a voturilor in stat, pe care Trump l-a castigat cu o marja de doar 10.700 de voturi.

Renumararea din Wiscounsin a inceput saptaman trecuta.