Vremea va fi rece in cea mai mare parte a tarii, in special dimineata si noaptea, cand va fi ger local in Maramures si in Transilvania, dar izolat si in restul teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Luni

In tara, temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -18...-16 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -1...0 grade pe litoral si in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zapada deja depusa.

Pe arii restranse in zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

In capitala, vremea va fi rece, in special dimineata si noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade, iar cea minima de -5...-4 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. In cursul noptii va creste probabilitatea de aparitie a cetii cu depunere de chiciura.

Marti

Desi valorile termice vor marca o crestere usoara in majoritatea zonelor, vremea se va mentine rece dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare seara si pe parcursul noptii in nord-est si in centru unde pe spatii mici, cu precadere in zona Carpatilor Orientali, va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, dar izolat si trecator si in rest.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 0 si 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade. Mai ales dimineata, in zonele joase de relief, local se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.