Cresterile prevazute in proiectul Legii salarizarii unitare sunt in primul rand la salariile mai mici, in timp ce salariul premierului va scadea, a anuntat prim-ministrul Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.

"Ne-am planificat o crestere incepand de anul viitor pana in 2021. In primii ani vor creste mai mult salariile mici si la urma vor creste putin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra si a aduce echitate (...). Am vazut deja ca, dupa ce s-a publicat proiectul de lege, se publica cat va castiga presedintele, premierul, ministrii, secretari de stat, samd. Nu cresc salariile, ba chiar la prim ministru va scadea salariul fata de cat e acum, tocmai pentru a le aduce in grila. Cresterile sunt in primul rand la salariile mai mici", a declarat premierul Ciolos, duminica, la Digi 24.

Intrebat ce impact bugetar va avea aplicarea acestei legi in 2017, Ciolos a raspuns: "Pe de o parte, avem ceea ce am decis prin ordonanta de urgenta 20, care inseamna un impact de circa 2,6 miliarde de lei, (...) deci cresterile pentru medici sau pentru sistemul de sanatate, pentru profesori si cateva reechilibrari in administratie, la care de anul viitor (...) mai e vorba de inca un miliard si ceva care s-ar adauga (...). Important nu e atat cu cat cresti anul viitor, ci important e faptul ca la sfarsit, in 2021, ajungem sa asezam grilele".