Aproape 20 de localitati din partea estica a tarii au ramas fara energie electrica din cauza ninsorii si a vantului puternic inregistrat in cursul noptii de vineri spre sambata, trei dintre acestea fiind din judetul Iasi.

Corneliu Zait, purtatorul de cuvant al E.ON Distributie a declarat, sambata, pentru Agerpres, ca in judetul Iasi 900 de familii din localitatile Cozmesti, Vladeni, Voinesti au ramas fara energie electrica dupa ce ninsoarea abundenta si viscolul au afectat 16 posturi iar doua linii aeriene au fost si ele afectate partial.

Potrivit sursei citate, in judetul Bacau locuitorii din sapte localitati au ramas fara energie electrica, acestea fiind la Ungureni, Horgesti, Versesti, Oncesti, Racatau, Uncesti, Huruiesti.

Fara energie electrica au ramas si localitatile Basta, Gheraiesti, Moldoveni, David si Poienari din judetul Neamt.

In judetul Vaslui sunt afectati locuitorii din Coroiesti si Pogana.

"Mai multe echipe intervin pentru remedierea defectiunilor. Rugam cetatenii sa contacteze dispecerul E.ON Distributie sau serviciul de urgenta 112 pentru a anunta daca observa cabluri cazute la pamant. Totodata, ii avertizam sa nu se apropie de ele intrucat risca sa se electrocuteze", a declarat Corneliu Zait, purtator de cuvant al E.ON Distributie