Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu au actionat in noaptea de vineri spre sambata in patru situatii in care a fost necesara degajarea de acoperisuri smulse de vant, panouri publicitare cazute la pamant sau copaci cazuti pe carosabil, a declarat sambata, pentru Agerpres, reprezentantul institutiei, Sorin Mihalcea.

"Prin 112 am fost anuntati ca pe DJ 504 A in localitatea Gogosari un copac a cazut pe carosabil si circulatia este oprita pe ambele sensuri de mers, echipajele ISU s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala cu apa si spuma si dupa aproximativ o jumatate de ora soseaua a fost degajata si circulatia reluata pe drumul Giurgiu-Gogosari. Celelalte solicitari de interventii au fost in municipiul Giurgiu, dupa ce vantul a smuls tabla de pe acoperisul unui bloc din zona Vama si tabla de pe acoperisul unei case de pe soseaua Bucuresti. Pompierii giurgiuveni au actionat pentru degajarea tablelor si fixarea elementelor de acoperis care puteau fi smulse de vant", a precizat Sorin Mihalcea.

El a mai afirmat ca din cauza vantului in municipiul Giurgiu a mai cazut si un panou publicitar, iar pompierii giurgiuveni au actionat pentru degajarea si fixarea lui, pentru ca elemente desprinse din acesta sa nu raneasca trecatorii.

Pe raza judetului Giurgiu nu au fost inregistrate victime din cauza vantului care a batut in noaptea de vineri spre sambata cu viteze cuprinse intre 55 si 65 de kilometri la ora.