Traficul rutier pe DN 18 B si DN 1C la intrare in municipiul Baia Mare este partial blocat din cauza caderilor masive de zapada si s-au format cozi de masini pe distanta de un kilometru, potrivit Agerpres.

In ultimele ore, niciun drum din interiorul municipiului Baia Mare n-a fost deszapezit, in conditiile in care continua sa ninga.

Politia Rutiera a municipiului Baia Mare incearca sa fluidizeze traficul pe cele doua artere de circulatie si pe alte cai de acces in oras, insa circulatia se desfasoara cu mare dificultate din cauza zapezii de pe carosabil.

Cele doua drumuri nationale au fost curatate anterior de firmele de deszapezire, insa toate caile de acces rutiere din si inspre municipiul Baia Mare n-au fost deszapezite deloc in ultimele 24 de ore.

Pe retelele de socializare, cetatenii municipiului Baia Mare si participantii la trafic acuza primaria de dezinteres.

In noiembrie au fost trei licitatii pentru servicii de deszapezire, insa nicio firma nu a cumparat caietul de sarcini. Astfel, Primaria Baia Mare a intrat in sezonul de iarna fara contracte de deszapezire cu firme specializate.

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, si-a exprimat recent ingrijorarea intrucat firmele care pana in prezent se ocupau de intretinerea drumurilor pe durata iernii au refuzat sa participe la licitatii.

De asemenea, Primaria nu mai detine in administrare nicio firma specializata in salubrizarea si intretinerea drumurilor, acesta fiind privatizata in urma cu multi ani.

Conform unor surse din Primarie, firmele care nu au dorit sa participe la licitatii au mai prestat servicii de deszapezire de-a lungul anilor, insa au fost platite cu mare intarziere sau inca exista restante din activitatea desfasurata in sezonul trecut.

Circulatia pe DN18 intre localitatile Baia Sprie si Mara a fost restrictionata

Circulatia pe Drumul National 18 intre localitatile Baia Sprie si Mara a fost restrictionata pentru cu masa totala mai mare de 7,5 tone din cauza ninsorilor abundente, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, vineri, AGERPRES.

'Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza ca din cauza ninsorilor abundente, circulatia rutiera pe DN 18, km 12+000 - 3km 8+000, intre localitatile Baia Sprie si Mara, a fost restrictionata pentru autovehiculele cu masa totala mai mare de 7,5 tone. Recomandam ca ruta ocolitoare: Baia Mare - Sein - Huta - Certeze - Sighetul Marmatiei', se arata in document.

La aceasta ora lucratorii de drumuri actioneaza pe acest sector de drum cu 4 ATB cu lama si raspanditor, un unimog si o autofreza.

CNAIR roaga participantii la trafic sa adapteze viteza conditiilor meteo si sa respecte semnalizarile rutiere si restrictiile instituite temporar. De asemenea, reaminteste faptul ca autovehiculele trebuie echipate pentru circulatia in conditii de iarna.