Solia Targovistei a lipsit de 1 Decembrie de la un traditional moment desfasurat la Sala Unirii din Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei, la evenimentul simbolic fiind prezenta doar solia Sucevei, informeaza Agerpres.

"Sunt trist, pentru ca nu suntem intregi. Lipseste solia din Targoviste. Am inteles ca domnul primar are o mare problema cu Alba Iulia si nu le-a dat voie oamenilor de acolo sa vina aici. Pacat. Era un lucru intreg si deosebit", a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De multi ani, un moment nelipsit din programul festivitatilor desfasurate de 1 Decembrie la Alba Iulia are loc in Sala Unirii, unde sunt primite soliile din cetatile de scaun Targoviste si Suceava.

Anul acesta, la eveniment a fost prezentata si Garda Cetatii de la Alba Iulia, cea mai noua trupa de reenactment a Muzeului National al Unirii, constituita in memoria celor care au asigurat protectia celor peste 100.000 de oameni prezenti la actul istoric de la 1 Decembrie 1918.

Aproape 2.000 de oameni au asistat anterior acestui moment la depunerea de coroane de flori la statuia ecvestra a voievodului Mihai Viteazul. Au fost prezenti vicepremierul Costin Borc, presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, consilierul pentru Cultura si Culte, Sergiu Nistor, Petre Guran, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, parlamentari, autoritati judetene si locale.