"In numele presedintelui Obama si poporului american, transmit cele mai sincere felicitari poporului Romaniei cu ocazia celebrarii celei de-a 98-a aniversari a Zilei Unirii la 1 decembrie", declara secretarul de stat american John Kerry intr-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, notand ca Romania este "un aliat de incredere in NATO".

John KerryFoto: Agerpres/AP

"Guvernul meu acorda o mare valoare parteneriatului strategic cu Romania, un aliat de incredere in NATO si cu o contributie majora la pacea internationala, la securitate si statul de drept. Tara dumneavoastra, la fel ca Statele Unite, va organiza alegeri nationale in acest an. Salut angajamentul dumneavoastra in favoarea valorilor democratice si astept cu nerabdare un proces electoral liber si corect pe 11 decembrie", afirma John Kerry, potrivit Agerpres.

"Cetatenii din cele doua tari au relatii de afaceri, in domeniul artelor, sportului si la nivel academic. Privind in perspectiva, sunt increzator ca vom continua sa ne extindem prietenia si stransa colaborare pentru promovarea prosperitatii reciproce si a unei lumi mai sigure", adauga el.

"Cu ocazia acestei zile speciale, va transmit cele mai bune urari pentru succes, fericire si sanatate in anul care urmeaza", conchide secretarul de stat american in mesajul sau de Ziua Nationala a Romaniei.