Un pui de urs ratacit in localitatea Sarata, situata la 3 km de municipiul Bacau, a fost tranchilizat si transportat, miercuri seara, la Comanesti, pentru a fi eliberat intr-o padure, transmite Agerpres.

Sesizati de sateni, la fata locului au sosit jandarmii, care au asigurat paza zonei unde se afla animalul dezorientat si au cerut sprijinul Serviciului de Gestionare a Cainilor Comunitari Bacau, care are in dotare un pistol cu tranchilizant.

"Serviciul nostru este singurul autorizat in zona municipiului Bacau pentru asemenea situatii. Dupa tristul eveniment de la Sibiu, cand un urs patruns in oras a fost impuscat mortal starnind emotii, am spus ca suntem pregatiti pentru situatii de acest gen. Azi am dovedit-o. O echipa alcatuita din medicul veterinar al adapostului de caini, tragatorul si alti doi lucratori, s-a deplasat de urgenta la fata locului. Impreuna cu echipaje ale jandarmeriei si ocolului silvic, am reusit sa izolam ursuletul de zonele populate, trecand apoi la tranchilizarea, cu doua doze, si capturarea lui. Nimeni nu a fost ranit", a declarat pentru Agerpres Dinu Pancescu, seful Serviciului de Gestionare a Cainilor din cadrul primariei Bacau.

Potrivit acestuia, puiul de urs "se afla in siguranta, urmand a fi relocat chiar in aceasta noapte (miercuri spre joi-n.r.) intr-o padure din zona Comanesti".

Deocamdata nu se stie cum a ajuns puiul de urs in preajma municipiului Bacau. S-a declansat o ancheta la care participa silvicultori si Asociatia Vanatorilor din judetul Bacau.

Anul trecut, in luna decembrie, silvicultorii bacauani au monitorizat si apoi indepartat un urs care patrunsese in curtile unor sateni din localitatea Paladesti, comuna Garleni.

In judetul Bacau, potrivit statisticii Romsilva, ar trai circa 170-200 de exemplare de urs, in special in zonele de munte. In sezonul de vanatoare de anul trecut, s-a aprobat eliminarea a 15 exemplare. Acestea coboarau la ses din zona muntoasa a judetului in cautare de hrana.