Peste o treime dintre elevii clasei a II-a de la scoala gimnaziala din localitatea prahoveana Zalhanaua, unde luna aceasta a fost identificat un focar de hepatita A, nu au fost vaccinati in cadrul campaniei declansate de Directia de Sanatate Publica Prahova, informeaza News.ro. Potrivit DSP Prahova, unii dintre elevi nu s-au prezentat pentru imunizare, in timp ce altii au refuzat vaccinarea.

Conform datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Prahova la solicitarea News.ro, in urma declararii focarului de hepatita A la scoala din satul Zalhanaua, comuna Manesti, au fost vaccinati 13 elevi de clasa a II-a, unde a fost identificat focarul de boala, in timp ce in cazul altor opt imunizarea nu a avut loc.

"Au fost vaccinati 13 elevi din clasa a II-a a scolii gimnaziale Ghe. Dibos, structura Zalhanaua: Trei elevi au refuzat vaccinarea si cinci elevi nu s-au prezentat", se arata intr-un document remis de DSP Prahova.

Conform datelor oficiale, trei elevi ai scolii din satul Zalhanaua, cel mai mare cu varsta de opt ani, au fost diagnosticati cu hepatita A, primul caz de imbolnavire fiind inregistrat la sfarsitul lunii octombrie.

Saptamana trecuta, DSP Prahova a inceput campania de vaccinare, explicand ca aceasta se deruleaza cu intarziere intrucat se declara focar de boala, conform protocoalelor, dupa ce sunt confirmate doua cazuri in aceeasi clasa.