Cristian Borcea a fost scos din Penitenciarul Jilava si internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala pentru realizarea unei coronografii, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul unitatii de detentie.

Cristian BorceaFoto: AGERPRES

Surse din cadrul Penitenciarului Jilava au declarat pentru Mediafax ca omul de afaceri a fost dus marti la Spitalul de Urgenta Floreasca pentru realizarea unei coronografii.

Cristian Borcea a fost transferat recent de la Penitenciarul Poarta Alba la Jilava.

Pe 24 noiembrie, Cristian Borcea a fost condamnat, in prima instanta, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani si sase luni de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca a dat mita pentru o solutie de eliberare. Judecatorii au cumulat pedepasa cu cea din cauza privind transferurile, astfel ca fostul actionar al echipei Dinamo Bucuresti are de executat, in total, o pedeapsa de sapte ani si zece luni.

In aceeasi cauza a fost condamnat si Victor Becali la trei ani de inchisoare, pedeapsa aceasta fiind cumulata cu restul pedepsei ce trebuia executata in dosarul privind transferurile, astfel ca Victor Becali a primit, in total, o pedeapsa de cinci ani si opt luni de inchisoare.

Geanina Terceanu, fost judecator al Tribunalului Bucuresti, a fost condamnata la cinci ani si sase luni de inchisoare fiind acuzata ca a luat mita pentru a dispune achitari in dosarul Transferurilor.

Decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti nu este executorie si poate fi contestata cu apel in termen de 10 zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit procurorilor, in 24 februarie 2009, Geaninei Terceanu, judecator la Tribunalul Bucuresti in acea perioada, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalisti, cauza in care Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti cinci oameni de fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpatii trimisi in judecata in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste zece milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In urma investigatiilor, procurorii DNA au stabilit ca, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali si de la Cristian Borcea, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand din aprilie 2009 si pana in mai 2012.

In martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a dispus pedepse cu executare in dosarul in care magistratul a decis achitarea.