Aeronavele multirol F-16 vor fi principala noutate cu care Armata Romana va veni la parada militara de 1 Decembrie, ce urmeaza sa aiba loc anul acesta la Arcul de Triumf, dupa o pauza de doi ani, timp in care a fost organizata in Piata Constitutiei.

Avioane F-16 ale Fortelor Aeriene RomaneFoto: Lockheed Martin

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, dincolo de cele sase avioane F-16 Fighting Falcon, la defilare mai poate fi admirata noua tinuta de lupta a Armatei Romane care va intra in dotare in anul 2017, scrie Agerpres.

De asemenea, vor fi putea fi vazute in premiera la parada de 1 Decembrie vehiculele de evacuare medicala ale Fortelor terestre, construite pe platforma MLI-84.

Defilarea de anul acesta va oferi ocazia Fortelor pentru Operatii Speciale (FOS) de a-si prezenta noile motociclete Enduro MT 230 intrate de curand in dotare. Aceste motociclete sunt folosite pentru misiuni specifice ce presupun un mare grad de mobilitate.

Tot in 2016 au intrat in dotarea FOS si vehiculele Rangers Polaris 6x6, folosite pentru actiuni de cautare, salvare, evacuare si cercetare in teren accidentat. Si ele vor putea admirate de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf.