Reorganizarea DIICOT pe modelul DNA a fost facuta si in perspectiva in care, pe termen lung, cele doua parchete specializate ar putea fi reunite intr-o singura structura, a afirmat miercuri ministrul Justitiei, Raluca Pruna, potrivit Agerpres.

DNAFoto: AGERPRES

"Am facut din DIICOT, institutional vorbind, exact ceea ce este si DNA-ul. Si am facut asta in considerarea unei viziuni mai largi, intrucat, nu stiu, este de presupus ca in 10 ani, nu stiu, intr-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil ca vor fi reunite intr-una singura", a declarat Raluca Pruna miercuri, la Adevarul live.

Ramane de vazut cum evolueaza societatea romaneasca. (...) Un tip de Parchet Antimafia, care se ocupa si de coruptie si de crima organizata, dar repet, este un orizont pe un termen foarte lung", a adaugat ea.

Ministrul Justitiei a anuntat, pe 16 noiembrie, ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care reglementeaza activitatea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, apreciind ca prin acest act normativ s-a urmarit aducerea DIICOT "in oglinda la nivelul DNA".

"Am adoptat o ordonanta de urgenta care optimizeaza managementul, structura si organizarea DIICOT. Prevederile din ordonanta care aduc un plus de valoare activitatii DIICOT se refera cu specificitate la intarirea si la eficientizarea functiei de conducere a Directiei, la imbunatatirea organizarii interne, aceasta intr-un cadru mai amplu, a unei discutii pe agenda europeana care din pacate cuprinde din ce in ce mai mult chestiuni legate de combaterea fenomenului terorist, al criminalitatii organizate, care de cele mai multe ori finanteaza acest fenomen", a afirmat Raluca Pruna, intr-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit acesteia, prin ordonanta adoptata s-a urmarit de asemenea "o crestere a eficacitatii urmaririi penale prin consolidarea unei capacitati de efectuare a investigatiilor financiare si prin completarea personalului Directiei cu lucratori de politie judiciara".