De anul acesta, rezidentii in medicina, medicina dentara si farmacie din Romania isi pot alege repartizarea in orice spital din Romania in care sunt locuri sau posturi libere, informeaza un comunicat al Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a putea pune la dispozitie medicilor rezidenti din Romania o paleta mai larga de optiuni in ceea ce priveste rezidentiatul, Ministerul Sanatatii a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectura si interfata de afisare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizarii rezidentilor, afirma sursa citata.

Astfel, Ministerul Sanatatii a actualizat anul acesta metodologia concursului national de intrare in rezidentiat pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenti pot alege, in functie de punctajul obtinut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel national.

Pana in prezent, rezidentii sustineau concursul intr-unul din cele 6 centre universitare in care se organiza concursul si puteau opta doar pentru locurile si posturile disponibile in centrul de concurs si centrul arondat acestuia.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfata si de arhitectura a sistemului informatic de repartizare a rezidentilor folosit de catre Ministerul Sanatatii.

Astfel, sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare catre toate centrele universitare, precum si optiunile candidatilor si a permis actualizarea in mod automat a tuturor locurile/posturile ramase, la nivel national, pentru a asigura transparenta procesului.