O femeie din Siria cazata din luna octombrie la Centrul pentru Solicitantii de Azil Galati a nascut, marti, un baiat sanatos, de trei kilograme, la Spitalul Judetean, acesta fiind al treilea copil al familiei refugiate, relateaza News.ro.

Reprezentantii Centrului de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Galati arata, intr-un comunicat de presa, ca numarul persoanelor din centru a crescut, dupa ce o femeie din Siria a nascut un baietel sanatos, cu o greutate de trei kilograme.

"Yosiuf este primul copil refugiat nascut astazi (n.r. - marti) intr-o familie de persoane relocate la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Galati", se precizeaza in comunicat.

Nou-nascutul este cel de-al treilea baiat al familiei de sirieni, transferata din Grecia in Romania in cadrul programului de relocare.

Familia se afla in Romania din luna octombrie, perioada in care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protectie internationala, cererile lor fiind solutionate prin acordarea statutului de refugiat.

Centrul Regional de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Galati are o capacitate de 200 de locuri si asigura receptia, cazarea, solutionarea cererilor de azil si asistenta solicitantilor de azil si a persoanelor cu o forma de protectie depuse in judetele Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Braila, Tulcea si Constanta.

  • UPDATE: Mama bebelusului sirian spune ca este fericita ca fiul ei s-a nascut in libertate

Mama bebelusului sirian adus pe lume la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati spune ca este fericita ca fiul sau s-a nascut in libertate, relateaza News.ro. Sotul femeii afirma si el ca se bucura ca sotia si bebelusul sunt sanatosi si ca si-ar dori sa plece in Germania, unde meseria sa de mecanic auto este platita mai bine.

Mohamadd Al Hussein, in varsta de 34 de ani, tatal bebelusului sirian nascut, marti, la Spitalul Judetean din Galati, a spus ca a plecat din Siria din cauza razboiului si a pericolului in care se aflau el si familia sa.

"Este razboi acolo; eram in pericol. Am plecat acum un an. Drumul a fost din Siria, in Turcia si apoi in Grecia, cu o calauza, si apoi din Grecia cu avionul. Am platit bani; munceste cineva degeaba? 1.200 de dolari am dat, dar nu am avut probleme", a declarat barbatul, pe holurile spitalului.

El a precizat ca se bucura ca sotia sa, Nour, de 25 de ani, si nou-nascutul sunt sanatosi.

"Sunt foarte fericit. Ma bucur ca mama este sanatoasa, copilul la fel, este al treilea. Sunt de o luna si cinci zile aici, nu am putut sa iau legatura inca cu familia sa le dau vestea, acolo nu au internet, lipsesc multe", a mai spus barbatul.

Mama copilului a spus ca se simte obosita, dar ca este foarte fericita ca fiul ei s-a nascut in libertate.

"Sunt putin obosita, a fost grea-grea nasterea, dar sunt foarte fericita. Ma bucur ca l-am nascut aici, in libertate. Seamana cu fratii sai", a spus femeia.

Tatal bebelusului a mai afirmat ca isi doreste sa-si gaseasca un loc bine platit intr-o tara din vestul Europei, cum ar fi Germania, unde are rude.

"Vreau sa plec mai departe, am mai multe sanse intr-o alta tara, meseria mea e mai buna in alta parte decat aici. Sunt mecanic auto. As ramane, dar sunt salariii foarte mici aici; am intrebat, daca erau salarii mai mari sau eram singur as fi ramas aici, nu era o problema", a mai spus barbatul.

Familia de sirieni mai are doi baieti, unul de patru ani si sase luni, iar celalalt de trei ani.