Doua locomotive s-au ciocnit, marti, in statia CFR Barsesti, judetul Gorj, pe o cale ferata industriala, iar in urma impactului frontal, unul dintre mecanici, in varsta de 49 de ani, a murit, iar celalalt a fost ranit, transmite Mediafax.

Accidentul a avut loc marti dupa-amiaza, in localitatea Barsesti, componenta a municipiului Targu-Jiu. Potrivit anchetatorilor, o locomotiva a intrat in coliziune frontala cu un alt vehicul stationat.

"Mecanicii faceau manevre de alipire a doua locomotive, la garnitura si s-au ciocnit. Era cate o persoana in fiecare locomotiva. Una dintre acestea, in urma loviturilor, a decedat, iar cealalta este ranita. La fata locului au fost trimise echipaje SMURD, de descarcerare si de stins incendii￯, a declarat Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj.

Politistii fac cercetari pentru a stabili circumstantele in care s-a produs accidentul, intocmind dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

"Era o garnitura de 20 de vagoane cu o locomotiva stationata, iar o alta locomotiva facea manevre pentru a se cupla cu aceasta. Nu se stie din ce motive a venit cu viteza foarte mare si a intrat in coliziune cu locomotiva stationata. O persoana de 49 de ani a decedat, iar o perdoana de 53 de ani a fost ranita, cei doi fiind angajati ai CFR Marfa. Pe calea ferata respectiva nu circula decat trenurile de marfa", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, Andrei Lazar.