Alina Bica, fosta sefa a DIICOT a primit la Inalta Curte o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, iar Adriean Videanu a fost achitat, informeaza Digi 24.

Alina BicaFoto: Agerpres

Decizia completului de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva, ea putand fi atacata la completul de cinci judecatori al ICCJ.

Bica a fost primit condamnarea pentru infractiunea de favorizare a infractorului, ea fiind achitata pentru infractiunea de abuz in serviciu, transmite sursa citata.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat, in 23 noiembrie, dezbaterile in dosarul de coruptie al fostului procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, dupa ce acuzarea si apararea au prezentat pledoariile finale.

Astfel, acuzarea a cerut condamnarea celor doi la pedepse cu executare orientate spre maximum, in vreme ce aparatorii au aratat ca probele nu demonstreaza acuzatiile DNA si au cerut achitarea clientilor lor.

In dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom.