Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a dispus ca, in perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, la nivel national, sa fie mobilizati zilnic peste 23.000 de angajati ai MAI, pentru mentinerea unui grad ridicat de siguranta pentru cetateni, informeaza un comunicat de presa al ministerului citat de Agerpres.

Potrivit MAI, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice la manifestarile organizate in urmatoarele zile, iar aproximativ 8.400 de politisti vor actiona in fiecare zi pentru prevenirea si descurajarea faptelor ilegale, dar si pentru asigurarea fluentei traficului rutier atat in localitati, cat si pe drumurile care converg catre zone turistice, inclusiv catre statiunile montane de pe Valea Prahovei.

Totodata, 5.000 de pompieri vor acorda o atentie sporita zonelor de desfasurare a activitatilor organizate in spatiul public unde se preconizeaza prezenta unui numar mare de persoane, se precizeaza in comunicat.

Efectivele IGSU vor fi pregatite sa intervina rapid si in cazul aparitiei unor situatii de urgenta cauzate de conditiile meteorologice.

De asemenea, pentru ca se apropie sarbatorile de iarna si multi romani care lucreaza in strainatate se intorc in tara, MAI a mobilizat 2.850 de politisti de frontiera care sa fie prezenti in cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor si asigurarea fluentei tranzitului de persoane si autovehicule.

MAI anunta ca Inspectoratul General de Aviatie poate interveni in acest zile cu cinci aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgente medicale. Totodata, patru elicoptere sunt pregatite sa ofere sprijin aerian celorlalte structurile operative ale MAI, inclusiv pentru misiunile de monitorizare si fluidizare a traficului rutier.

O atentie deosebita va fi acordata manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala, cand vor fi organizate 257 de evenimente publice in 204 localitati din tara, la care este preconizata participarea a aproximativ 255.000 de persoane