Ministerul Sanatatii a anuntat luni ca va solicita acordul Primariei Generale a Capitalei pentru a trimite Corpul de control la Spitalul Malaxa. "Ministerul Sanatatii va solicita acordul Primariei Municipiului Bucuresti pentru o vizita a Corpului de control la Spitalul Malaxa", se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

Anuntul Ministerului Sanatatii vine dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora managerul Spitalului ''Nicolae Malaxa'' din Capitala, Florin Secureanu, ar fi scos bani din casieria unitatii medicale pe baza unor facturi fictive.

"La spitalul Malaxa din Capitala a inceput astazi dimineata (n.r luni) un control. De cand am aflat din presa de ceea ce se intampla acolo am trimis Corpul de Control al Primarului. L-am sunat pe domnul manager, pentru ca asa este normal, l-am sunat de foarte multe ori, atat eu cat si consilierul pe probleme de sanatate, dar are telefonul inchis. Am aflat de la spital ca e in concediu de vineri, ca azi abia a trimis o solicitare de concediu la ASSMB (n.r. Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.). Solicitarea nu este insa una legala fiindca trebuia trimisa la primarul general, cu care are contract. Daca cele prezentate in presa se confirma, consecinta e clara - incetarea contractului de manager. Eu fac apel catre domnul manager sa nu se ascunda de primar si de presa, sa vina la serviciu, sa puna la dispozitie toate documentele care se solicita. Conform celor relatate in presa, domnul manager, printr-o societate comerciala si prin facturi nelegale, tiparite la un calculator, scotea din contabilitate sume destul de mari, in cash, zilnic", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, citata de Mediafax.