Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a anuntat, luni, finalizarea lucrarilor pe cele doua santiere deschise in ultimele luni pe DN7 - Valea Oltului, in zona Caineni-Boita si in zona viaductului de la Carligu Mic, si reluarea traficului in zona in conditii normale, informeaza Agerpres.

Valea OltuluiFoto: Agerpres

"Am tinut foarte mult sa finalizam aceste lucrari inaintea minivacantei de 1 Decembrie, pentru a se putea circula in conditii normale pe acest traseu foarte aglomerat", a declarat ministrul Buse, in timpul vizitei la Caineni, unde s-a lucrat pentru extinderea drumului cu inca o banda.

La randul sau, Catalin Homor, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anuntat ca au fost ridicate semafoarele de la viaductul Carligu Mic, iar traficul se desfasoara normal in zona.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a efectuat luni o vizita de lucru pe DN 7 - Valea Oltului, alaturi de reprezentanti ai CNAIR.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, in zona Caineni a fost deschisa circulatiei, fara restrictii, o portiune modernizata in lungime de aproape sapte kilometri. Este vorba de aproximativ trei kilometri pe care drumul a fost largit la trei benzi si patru kilometri pe care exista patru benzi de circulatie.

"Lucrarile executate pe intregul sector pentru largirea platformei drumului au inclus lucrari de poduri, de consolidare a zidurilor de sprijin, montarea parapetului, drenajul si scurgerea apelor, lucrari la sistemul rutier precum si conservarea in situ a sitului arheologic Turnu Spart (Boita)", se precizeaza in comunicat.

In anul 2017, urmeaza sa se finalizeze cercetarea arheologica preventiva la situl arheologic Turnu Spart si realizarea proiectului tehnic specific pentru conservarea monumentului.

Lucrarile vor reincepe in aprilie 2017 si vor fi finalizate in totalitate in luna mai, insa nu vor mai fi impuse restrictii de circulatie in zona.

"Sunt convins ca soferii se pot bucura acum de o fluidizare a traficului pe DN7 (...). Este foarte important acest progres, iar faptul ca in primavara vor fi finalizate toate lucrarile este inca o veste buna pe care v-o transmit astazi, mai ales ca se va circula fara restrictii pe toata durata executiei lucrarilor", a mai spus ministrul Transporturilor

Ministrul Sorin Buse s-a deplasat si pe tronsonul de drum dintre Calimanesti si Brezoi, acolo unde, in octombrie, au demarat lucrarile de consolidare a Viaductului Carligu Mic. Traficul a fost reluat fara semaforizare si pe acest sector, lucrarile urmand sa fie finalizate in primavara anului 2017.